8 Eylül 2017 Cuma

Yalaza, ekran için gün sayıyor

Ünlü yapımcı ve yönetmen Osman Sınav ve mizah dünyasının başarılı ismi Hasan Kaçan yeni bir dizi projesi için bir arada. Yeni sezona bomba gibi girmeye hazırlanan TRT'nin yeni dizisinin ismi Yalaza.

Sakarya'nın Taraklı ilçesinde çekimlerinen başlanılan dizinin senaryosunu Hasan Kaçan Kaçan kaleme alırken, yapımcılığını ve yönetmenliğini Osman Sınav üstleniyor. Osman Sınav ile beraber Mehmet Bahadır Er ve Yücel Hüdaverdi de dizinin yönetmenliğini paylaşıyor. Bildiğimiz Anadolu dizilerinden farklı anlatımıyla yeni sezona iddialı hazırlanan Yalaza, dev kadrosuyla da dikkat çekiyor.
Sinem Albayrak, Didem Balçın, İpek Tuzcuoğlu, Erol Aksoy, Kadir Çöpdemir, Hasan Kaçan, Gamze Karaduman, Merve Erdoğan, Lalizer Kemaloğlu, Ergül Miray Şahin, Mert Carim, Tibet Tursun, Kerem Muslugil, Ercü Turan, Zeyenep Gülmez, Gizem Koçer, Erdal Cindoruk, Elif İnici, Batuhan Aydar, Özkan Ayalp, Ömer Gecü, Eray Ayaz, Eylül Naz Özgen gibi isimlerin bir araya geldiği Yalaza, sıcak ve tarihi kasaba görüntüleriyle de seyircileri ekran başına kilitlemeye hazırlanıyor.
Yalaza Dizisi Yalaza Ne Demek?
Trt 1 ekranlarında çok yakında izleyicisi karşısına çıkacak olan Yalaza dizisi ile ilgili en çok merak eden konulardan bir ide Yalaza kelimesinin ne anlama geldiği. Yalaza bizim Türkçe de çokça kullandığımız bir kelime olmaması sebebi ile çokça merak ediliyor. Dizi başlamadan biz bu konuya bir açıklık getireyim.
Yalaza Sözlük Anlamı
Yalaza kelimesinin sözlük anlamına baktığımızda Alev demek olduğunu görüyoruz. Daha derine indiğimizde Ateşten çıkan parlak ve yanar hava olarak da geçtiğini görebiliriz sözlükte.
Yalaza kelimesinin yöresel anlamına geldiğimizde ise Yalaza’nın Trakya’da daha derine indiğimizde Sakarya’nın tarihi ilçesi Taraklı’da özel bir anlamı var. Taraklı’da eskiden tüm köylüler bir araya gelir ve belirledikleri bir köylüye büyük bir organizasyon ile şaka hazırlarlarmış. Bu şaka her ne kadar şaka zede için komik olmasının yanı sıra korku dolu olsa da Taraklı köylüleri için eğlence anlamına gelmekteymiş.
Yalaza dizisinde Santral karakterine hayat veren Kadir Çöpdemir’de dizide şu yalan dünyaya ağlayarak getirirler yalaza ile güldürürler diyerek konuya aslında açıklık getirmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder