30 Temmuz 2015 Perşembe

Yeni Bridget Jones hakkında 11 tüyo

Otuzlarında bir yalnız kadın arketipi olarak milyonların kalbini fetheden Jones 50’lerinde geri döndü. Peki, bu yeni kitap bize Bridget’ın hayatı hakkında neler öğretecek?


Helen Fielding, yeni kitabı Bridget Jones: Mad About the Boy’da en çok tanınan karakterini yeniden ziyaret ediyor. Peki, geçenlerde yayımlanan alıntılar bize Bridget’ın hayatı hakkında neler öğretti?

1) O artık bir dul
Fielding, şaşırtıcı, gazete manşetlerini cezbedecek bir hamleyle Bridget’ın gerçek aşkı, insan hakları avukatı Mark Darcy’yi (film uyarlamalarında Colin Firth’in oynadığı) öldürüp kahramanını dul bırakmış. Belli ki okurlar bağlantısız bir Bridget Jones’tan daha çok hoşlanıyor, bu nedenle dizinin bekası açısından kahramanının mutlu sonunun icabına bakılması gerekiyordu.


2) 51 yaşında
Elinde bir kadeh şarapla bir sevdadan diğerine sürüklenen otuzlarındaki yalnız kahraman artık orta yaşlarında. Bu durum küçük çaplı bir şok yarattı.

3) Daniel Cleaver hiç değişmedi
Daniel (beyazperdede Hugh Grant’in canlandırdığı) tersine zamanla daha da zamparalaştı. Yeni alıntılara göre o her fırsatta Bridget’la yatmaya çalışan karta kaçmaya başlamış olan bir sefih. Eve çakırkeyf döndüğünde kendisine sarkabilmek için Bridget’a çocuklarına bakmayı bile teklif ediyor.


4) Külotlar hâlâ önemli
Bridget’ın artık hangi tarzı—büyük anne donları ya da orta yaş krizinin belirtisi g-stringleri—tercih ettiği belli olmasa da Daniel’ın ne renk külot giydiğini sormaya devam ettiği kesin.

5) Bridget’ın iki çocuğu var
Dağınık anneleriyle birlikte Londra’daki büyük bir evde kalan ve her ikisi de isimlerini açık bir şekilde Boden kataloğundaki giysilerden almış görünen Mabel (5) ve Billy’ye (8) dadıları Chloe, büyükbabaları ve Bridget’ın her zamanki gayler, boşanmışlar ve diğer arkadaşlarından oluşan arkadaş grubu göz kulak oluyor.


6) Seks hâlâ en önemli motivasyon unsuru
Mark’la evlenene kadar hayatını aşk yaşamı konusunda endişelenerek geçiren dul Bridget’ın düşünceleri tekrar sıkı bir şekilde “vuruşmaya” (fiili muhtemelen böyle adlandırıyor) yoğunlaşıyor. Roxster adlı 29 yaşında bir çıtırı  var.

7) Annelik zordur
Artık ev kuşu bir anne olan Bridget, ofis politikası ve işyeri ilişkilerinin yerine çocuk parkıyla ilgili deneyimleri, bit korkusu ve oğlunun beden eğitimi öğretmeniyle ilgili hayallerini koymuş.

8) İnternet çare olmuyor
Bir zamanlar sesli mesajlara bağımlı olan Bridget, artık gelen kutusunu mümkün olan her fırsatta tazeliyor ve Twitter’daki takipçi sayısı konusunda endişeleniyor.


9) Kişisel gelişim kitapları hâlâ önemli
Erkekler Mars’tan Kadınlar Venüs’ten yerine French Children Don't Throw Food’u okumaya başlamış.

10) Hâlâ İngiltere’ye içebiliyor
Chardonnay şarabının böylesine demode kalmasına neden olan şey Bridget’ın damak tadını kendisinin de belirttiği gibi içilen birim miktarın izlenmesini yeterince zorlaştıran kokteyllere kaydırmış durumda.

11)  Çıtır edebiyatının oyunbozanı olarak hüzün
İlk kitaplar rastgele iyimserlik ve potansiyel şapşallıkla doluydu, şimdi ise Bridget’ın duygusal tatmin arayışı bütün o dizüstü çizmeler ve mojitolara rağmen daha aksi bir tona bürünüyor. Hüzün anları komedide yürek parçalayıcı izler bırakıyor.

BRIDGET JONES
DELİRİYORUM BU ÇOCUĞA
Helen Fielding
Çeviren: Zeynep Heyzen Ateş
Pegasus Yayınları
2015, 440 sayfa, 28 TL.
(Guardian'dan alınmıştır)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder