8 Ocak 2016 Cuma

2016 Oscar'ın ilk habercisi: Yapımcılar Birliği Ödülleri

Oscar ödüllerinin habercisi olarak kabul edilen Yapımcılar Birliği Ödülleri’nin adayları açıklandı. Ödül sezonunda adından çok söz ettiren “Carol” ve “Star Wars: Güç Uyanıyor” listede yer almadı.
Hollywood’un önde gelen meslek birliklerinden biri olan Yapımcılar Birliği (Producers Guild), 2015’in en iyi film adaylarını açıkladı. Yapımcılar Birliği Ödülleri, geçtiğimiz yıl“Birdman” örneğinde olduğu gibi Oscar ödüllerinin en önemli habercilerinden biri olarak kabul ediliyor.  

Oscar’ın favorilerinden “Carol” ilk 10 film arasında yer almadı.  
Özellikle en iyi film dalında hangi filmlerin Oscar’a aday olacağı konusunda tahmin yapmanın zor olduğu bu yıl 7 binden fazla üyeye sahip Yapımcılar Birliği’nin ilk 10’u kafaları daha da karıştırdı. Eleştirmenlerin yılın en iyileri arasında gösterdiği “Star Wars: Güç Uyanıyor”un listeye giremedi.  

Marslı 
Yapımcılar Birliği’nin ilk 10 filmine baktığımızda türler ve tarzlar açısından farklılık ve zenginlik dikkat çekiyor. Listede Ridley Scott’un uzay macerası “Marslı” gibi popüler örneklerin yanı sıra N.W.A adlı hip hop grubunun 1980’li yıllarda geçen hikâyesini anlatan “Straight Outta Compton” gibi filmler var.  

Ex Machina'nın listeye girmesi sürpriz olarak değerlendiriliyor. 
2015’in öne çıkan filmleri arasında yer alsalar da, ödül sezonunda adlarını pek duyuramayan “Sicario” ve “Ex Machina”nın listeye girmesi ise sürpriz olarak karşılandı. Oscar yarışında adı geçen ama listeye giremeyen diğer filmler arasında“Room”, “The Hateful Eight”, “Joy” ve “Creed” var. 

Minyonlar

“Anomalisa”, “Ters Yüz”, “İyi Dinozor”, “Minyonlar” ve “Snoopy ve Charlie Brown”ın yer aldığı animasyon adayları listesinde ise sürpriz yok. Yapımcılar Birliği Ödülleri 23 Ocak’ta Los Angeles’ta düzenlenecek bir törenle açıklanacak. Oscar adayları için oylama süresi ise cuma günü doluyor; adaylar 14 Ocak’ta açıklanacak.
ADAYLAR
 
BrooklynBüyük AçıkCasuslar KöprüsüEx MachinaMarslıMad Max: Fury RoadSicarioSpotlightStraight Outta ComptonThe Revenant

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder