25 Aralık 2015 Cuma

Beren Saat Muhteşem Yüzyıl Kösem reytinglerini artırdı mı?

Büyük umutlar ile izleyici karşısına çıkan Kösem Sultan, beklentiyi karşılayamamıştı. Reytingleri artırması adına Beren Saat diziye beklenenden daha erken girdi.
Beren Saat Kösem Sultan dizisindeki ilk performansıyla önceki akşam seyirci karşısına çıktı. Muhteşem Yüzyıl Kösem dizisinin kötü reytingleri yüzünden diziye giriş tarihi öne çekilen Beren Saat, önceki akşam seyirciyle buluştu. Herkes Beren Saat’in diziye girişiyle reyting sonuçlarının nasıl geleceğini merak ediyordu. Sosyal medyadan gelen yorumlar, reyting sonuçlarında da artma olmayacağını düşündürdü ama ‘Muhteşem Yüzyıl Kösem’ Total’de de büyük sıçrama yaparak geçen hafta ancak 15. olabildiği sıralamada 6. sıraya yükseldi.
Beren Saat son dönemlerin en hızlı ekran başlangıcını yaptı ve önce padişahın öldüğünü düşüne halkın isyanı bastırdı sonra Sultan 1. Ahmed’i iyileştirecek şifayı buldu ve ilaveten vurulmasına rağmen (göğsündeki cevşen sayesinde) ölmeyerek sarayda bir anda ‘ en çok konuşulanlar’ arasına girdi.

REYTİNGLERİ ARTIRDI

Aynı esnada sosyal medyada da Beren Saat performansı menfi ve müspet birçok yorum alırken Saat’in diziye katılması reytingleri de artırdı. Geçen hafta AB’de 6,50’lik reytingle ilk sırada yer alan dizi bu hafta 8,13’lük bir performans gösterdi. ‘Muhteşem Yüzyıl Kösem’ Total’de de büyük sıçrama yaparak geçen hafta ancak 15. olabildiği sıralamada 6. sıraya yükseldi.

İLK 3 BÖLÜMDE REYTİNGLER NASILDI?

İlk bölümüyle sosyal medyada trend topic olan dizi, o günün sosyal medya da en çok konulşulanlarından oldu. Ancak ilerleyen bölümlerde aynı başarıyı yakalayamadı. Kösem’ geçen haftak ilk bölümüyle Total’de 5,88 reytingle Kurtlar Vadisi Pusu’nun ardından ikinci olmuş, 8,8 reytingle AB grubundaysa akşamın birincisi olmuştu. Dizi, Muhteşem Yüzyıl’ın başlangıç performansının gerisinde kalmıştı. Yayınlandığı ilk hafta totalde 2, ve AB grubunda 1. olan Muhteşem Yüzyıl Kösem Sultan ikinci haftasında bir düşüş yaşamış, total sıralamada 7. olsa da; AB’de gelen 1.’lik yapımcılaları umutlandırmışt.19 Kasım’da televizyon yapımlarının kıyasıya mücadele ettiği yarışta ‘Muhteşem Yüzyıl Kösem’ AB grubunda birinci olurken, Total’de ilk haftaya göre büyük düşüş yaşayarak yedinci oldu. 26 Kasım reyting sonuçlarında Muhteşem Yüzyıl Kösem Total’de ancak 9’uncu sırada yer bulabildi. AB grubunda ise ikinci oldu. Kurtlar Vadisi Pusu ise Total’de 1’inci oldu. 3. bölümünde 9’uncu sıraya kadar düşen dizinin yayından kaldırılacağı konuşuluyor.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder