18 Aralık 2015 Cuma

Bu hafta hangi filmler vizyona girdi?

2015 yılının sonuna doğru heyecanla beklenilen filmler vizyona giriyor. Bu hafta en uzun soluklu film serilerinden olan Star Wars'un serisinin 7. filmi Star Wars: Güç Uyanıyor vizyonda! Bu haftanın filmleri arasında Nadide Hayat, Lolo, Çılgın Dostlar 4: Korkak Kahraman, Ma Ma, Kahin'in Kızı, Mutlu Yıllar ve Gassal yer alıyor.
2015'in sonu sinemaseverleri heyecanlandıracak filmlere sahne oluyor. Yılın genelinde birbirinden önemli yapımlar vizyona girdi girmeye de devam ediyor. Bu hafta bol gişeli seri Star Wars'un yedinci filmi olan Star Wars: Güç Uyanıyor, Perşembe gününden itibaren sinema salonlarındaki yerini alıyor. 18 Aralık vizyon haftasında 2'si yerli toplamda 8 yeni film vizyona giriyor. Bu hafta Nadide Hayat ve Gassal vizyona giren yerli filmler olurken Lolo, Ma Ma, Kahin'in Kızı, Mutlu Yıllar ve Çılgın Dostlar 4: Korkak Kahraman filmleri de izleyiciyle buluşuyor.
STAR WARS: GÜÇ UYANIYOR
Sinema dünyasının en uzun soluklu serilerinden biri olan Star Wars'un yedinci filmi olan Star Wars: Güç Uyanıyor haftanın en merak edilen filmlerinden. Vizyona girmeden önce posterler, kamera arkası videoları, fragmanlar, tanıtım videoları gibi heyecan yaratan içeriklerle izleyicilerin merakını arttıran yapım nihayet vizyonda! Star Wars: Return of the Jedi'dan 30 yıl sonrasını odaklanan filmin yönetmen koltuğunda J.J. Abrams oturuyor. Senaryosu Lawrence Kasdan & J.J. Abrams ve Michael Arndt tarafından kaleme alınan filmde Harrison Ford, Mark Hamill, Carrie Fisher, Adam Driver, Daisy Ridley, John Boyega, Oscar Isaac, Lupita Nyong’o, Andy Serkis, Domhnall Gleeson, Anthony Daniels, Peter Mayhew ve Max Von Sydow gibi oyuncular yer alıyor.
NADİDE HAYAT
Babam ve Oğlum, Issız Adam, Dedemin İnsanları ve Tamam mıyız? gibi filmleri Türk sinemasına kazandıran Çağan Irmak'ın yönetmenliğini yaptığı Nadide Hayat vizyonda! Demet Akbağ'ı başrolde izleyeceğimiz filmde Yetkin Dikinciler, Sevil Akı, Batuhan Begimgil, Efecan Şenolsun, Sadi Celil Cengiz gibi isimler yer alıyor. Film, bir ev hanımının dul kalmasının ardından hayatının değişmesine ve genç yaşta yaptığı hataları telafi etmek adına çıktığı yolculuğu beyazperdeye taşıyor.
LOLO
Haftanın eğlenceli filmlerinden biri olan Lolo'nun yönetmen koltuğunda Julie Delpy oturuyor. Romantik filmlerin aranan oyuncularından olan Delpy filmin senaryosunu yazıp oyuncu kadrosunda da yer alıyor. Filmde Dany Boon, Vincent Lacoste, Karin Viard, Nicolas Wanczycki gibi isimler yer alıyor. Violette (Julie Delpy) ve Jean-René (Dany Boon) arasında yaşanan aşktan rahatsızlık duyan Violette'in oğlu Lolo (Vincent Lacoste), Jean-René'yi uzaklaştırmak için gizli bir harekat başlatır.
GASSAL
Bu hafta vizyona giren yerli filmlerden biri de korku ve gerilimiyle merak uyandıran yerli film Gassal. Alper Kıvılcım'ın yazıp yönettiği filmin oyuncu kadrosunda Ayhan Eroğlu, Nilay Olcay, Hatice Yıldız, Mustafa Çelik, Alican Çokoğur ve Muratcan Bozaslan gibi isimler yer alıyor. Film, gasilhanede kalan Abbas'ın evine yatılı gelen Akay tarafından sırlarının ortaya dökülmesi ve sonrasında gelişen gerilim dolu olaylara odaklanıyor.
MUTLU YILLAR
Yıl başının da yaklaşmasıyla birlikte Noel'i anımsatan filmler gösterime giriyor. Jessie Nelson'ın yönetmenliğini üstlendiği Mutlu Yıllar da o filmlerde biri. Bir Noel komedisi olan filmin senaryosu Steven Rogers tarafından kaleme alındı. Oyuncu kadrosunda Olivia Wilde, Amanda Seyfried, Marisa Tomei, Diane Keaton, Ed Helms gibi isimlerin yer aldığı film, Charlote Cooper'ın tek dileği olan Cooper ailesini bir çatı altında toplaması ile başlarından geçen eğlenceli olayları anlatıyor.
MA MA
Dram dozajı yüksek filmlerden biri olan Ma Ma bu haftanın yeni filmlerinden. Julio Medem yönetmenliğinde çekilen filmde Penéope Cruz, Silvia Abascal, Alex Brendemühl, Asier Etxeandia gibi isimler yer alıyor. Film, Magda'nın yaşam mücadelesi ve hırsını anlatıyor. Daha önce yakalanıp atlattığı meme kanserine bu kez daha ağır bir şekilde yakalanan Magda, 6 aylık ömrünün kaldığını öğrenir ancak aynı gün hamile olduğunu da öğrenir ve kaderini değiştirmeye karar verir.
KAHİN'İN KIZI
18 Aralık haftasının aksiyon dolu yapımı Kahin'in Kızı Kenneth Kainz yönetmenliğinde çekildi. Allan Hyde, Jakob Oftebro, Maria Bonnevie, Roland Moller ve Soren Malling gibi isimlerin yer aldığı film küçük Dina'nın hikayesini perdeye taşıyor. Annesinden aldığı genlerle kahin olan Dina ve annesi bir gün kral soyundan birinin öldürülmesiyle ilgili tanığın sorguya çekilmesi için çağırılır. Annesi olayın içine girmek istemeyince zindana atılır ve cinayetin aslını çözmek Dina'ya kalır.
ÇILGIN DOSTLAR 4: KORKAK KAHRAMAN
Haftanın tek animasyon filmi olan Çılgın Dostlar 4: Korkak Kahraman küçük sinemaseverleri sevindirecek cinsten. Çılgın Dostlar'ın devamı niteliğindeki filmin yönetmenliğini David Feiss üstleniyor. Senaryosu Steve Bencich ve Ron J. Freidman'ın kaleminden çıkan film, Boog adındaki ayının vahşi hayata alışma aşamalarına odaklanıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder