28 Aralık 2015 Pazartesi

Delibal’ın senaryosu çalıntı mı çıktı?

Ay yapım’ın yeni filmi’nde Çağatay Ulusoy’un mimarlık bölümü öğrencisini canlandırdığı ve başrolü sosyoloji bölümündeki, okul birincisini canlandıran Leyda Lydia Tuğutlu’yla paylaştığı Deliba filmi görücüye çıktı.
Aynı üniversitede okuyan Barış ve Füsun’un büyük aşkını konu alan filmde, Çağatay Ulusoy ve Leyla Lydia Tuğutlu birbirine aşık iki sevgili olarak sinemaseverlerin karşısında… Ulusoy, bu projede sadece oyunculuğunu değil müzik yeteneğini de gözler önüne seriyor.
Film vizyona girdiği ilk hafta, seyircinin beğenisini kazanmıştı ki ortaya yepyeni bir iddia atıldı. Senaryonun 2012 Hint yapımı ‘Moonu 3’ filmiyle birebir benzediği söyleniyor. İki filmde de üniversiteli gençlerden biri, diğerine ilk görüşte aşık oluyor; hatta sonra iki filmde de bir genç psikolojik haftalığa yakalanıyor.
Delibal’ın ekibi geçen günlerde Gülay Afşar’ın programına konuk olmuş, yönetmen Ali Bilgin orada Delibal’ın, film ismi vermeden alıntı olduğunu açıklamış ve “Alıntı yaptığımız projeyi yerelleştirip farklı bir lezzet kattık” demişti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder