21 Şubat 2016 Pazar

Merakla beklenen yeni dizi: ' Kış Güneşi'

Yapımcılığını, dünyanın en büyük medya prodüksiyon şirketi Endemol Shine Türkiye'nin üstlendiği, başrollerini; Şükrü Özyıldız ve Aslı Enver'in paylaştıkları, Murat Onbul'un yönetmenliğini üstlendiği 'Kış Güneşi' iddialı dizilerden.

Yapımcılığını, dünyanın en büyük medya prodüksiyon şirketi Endemol Shine Türkiye'nin üstlendiği, başrollerini; Şükrü Özyıldız ve Aslı Enver'in paylaştıkları, Murat Onbul'un yönetmenliğini üstlendiği 'Kış Güneşi' Salı günü saat 20.00'de Show TV'de ilk bölümüyle izleyiciyle buluşacak.
KAYBOLAN BİR BENLİK HİKAYESİ
Yıllardır birbirini görmeyen Mete ve Efe adlı iki kardeşe aynı anda hayat verenŞükrü Özyıldız ve kardeşlerden birinin eşi Nisan'ı canlandıran Aslı Enver'in yanı sıra Şenay Gürler, Mahir Günşiray, Hakan Boyav, Başak Parlak, Hakan Gerçek, Berrak Kuş, Gamze Süner Atay ve Mehmet Esen'in de aralarında olduğu birbirinden güçlü oyuncuların rol aldığı 'Kış Güneşi',kaybolan bir benlik hikayesi…
BİRİNCİ BÖLÜM ÖZETİ
7. doğum gününde evinin bahçesinde ikiz kardeşi Mete ve arkadaşları Nisanile saklambaç oynayan Efe bütün hayatını değiştirecek bir olaya şahit olur. Gördüklerini babasına anlatmak için kimseye belli etmeden babasının otomobiline saklanır. Tüm ev halkı Efe'yi ararken, babası Harun aldığı bir telefon ile alelacele evden çıkmak zorunda kalır. Harun'u yolda büyük bir tuzak beklemektedir. Harun ölürken, arka koltuğu saklandığından babası dışında kimsenin haberi olmayan Efe ortadan kaybolur.
İNTİKAM İÇİN DÖNÜYOR
Öldü sanılan Efe için yepyeni bir hayat başlamıştır. Aradan 20 yıl geçer. Efebalıkçılık yaparken Mete, çocukluk arkadaşı Nisan ile evlenmiş ve aile şirketinin yöneticisi olmuştur. İkizleri ayıran kişi, bu kez onları bir araya getirmek ve intikam almak için geri döner.
---GENEL HİKAYE---
Üç iş ortağı Harun, Yakup ve Mazhar kurdukları Harmazya Şirketi için dönüm noktası olacak bir karar vermek zorundadır. Harun Demircan'ın ikizlerinin 7. doğum günüdür ve bunu kutlamak için Demircanlar'ın evinde toplanılır. Bahçede saklambaç oynayan Efe bütün hayatını değiştirecek bir olaya şahit olur. Gördükleri ile sarsılan ve babasının otomobiline gizlenen Efe o gece bilmeden, babası için kurulan tuzağa düşer. Harun Demircan'ın otomobili uçuruma yuvarlanır ve Harun ölür. Efe'den ise geride kalan tek şey ise montudur…
Yirmi yıl sonra Harmazya şirketi büyük bir holding olmuş, Efe'nin ikizi Mete Demircan babasının ortaklığını devam ettirmiş ve çocukluk arkadaşı Nisan ile evlenmiştir. Anneleri Leyla ise eşinin eski ortağı Mazhar'la evlidir. Ancak yıllar öncesinden gelen gizemli biri, sadece saklanan büyük sırrı değil, 20 yıl önceki kazada cesedi bile bulunamayan Efe'yi de ortaya çıkartacaktır!
Mete ve Efe, iki kardeş, yeniden birbirlerine kavuştuklarında, kaderin kendilerine oynayacağı yeni ve çok daha tehlikeli bir oyunun henüz farkında değillerdir. Ve bu oyunun 3 kuralı vardır: Kimseye güvenme! Merhamet duyma! Ve Asla aşık olma!
KARAKTERLER
EFE (ŞÜKRÜ ÖZYILDIZ)
20'li yaşlarının sonunda. Yakışıklı, çalışkan, ahlaklı, zeki, meraklı, vefalı ve vicdan sahibi biri… Geçmişine dair hiçbir şey hatırlamıyor. Ona, ailesinin boğularak öldüğü söylenmiş. 7 yaşından bu yana birlikte yaşadığı aileyi kendi ailesi benimsemiş. Onu büyüten Fatma'yı öz annesi, Nadide'yi öz kız kardeşi bellemiş. Balıkçılık yaparak hayatını kazanıyor. Bütün aileye kol kanat geriyor.
METE (ŞÜKRÜ ÖZYILDIZ)
20'li yaşlarının sonunda. Yakışıklı, bencil ve kibirli biri. Çocuk yaşta babasını ve ikizini bir trafik kazasından kaybetmiş. Bir süre sonra annesi, babasının ortağıyla evlenmiş. Bu durum henüz kazanın etkisini atlatamamış olan Mete de daha da travmatik bir duruma yol açmış ama dışarıdan bakıldığında, durumu kabullenmiş gibi görünüyor. İnsanlara karşı her zaman mesafeli ve sert. Aynı zamanda çocukluk arkadaşı olan eşi Nisan'ı aldatıyor fakat evliliği sonlandırmaktan korkuyor, çünkü bunun işle ilgili sorun yaratacağını düşünüyor.
NİSAN (ASLI ENVER)
Sumru ve Yakup'un kızı. Mete'nin eşi. 25 yaşlarında, duru, zarif, çok güzel bir kız. Bugüne kadar sorgulamayıp, kabullenmeyi annesinden, duygularını belli etmemeyi ise babasından öğrenmiş.
Babasının ortağının oğlu olan Mete ile çocukluk arkadaşı. Mete'nin bir ikizi olduğunu, babasını ve kardeşini feci bir trafik kazasında kaybettiğini hayal meyal hatırlıyor. Bu yüzden Mete'ye karşı sevgiyle karışık bir şefkat duyuyor. 20'li yaşlarının başında ailelerin telkiniyle evlenmişler ancak çok mutsuz bir evlilik. Nisan sade, samimi bir hayat ve mutlaka çocuk sahibi olmak istiyor.
LEYLA (ŞENAY GÜRLER)
Efe ve Mete'nin öz annesi. Erkekleri yönlendirme ve idare etme konusunda müthiş yetenekli. İlk eşi Harun'un ortağı olan Mazhar'la tanışır tanışmaz gizli ilişki yaşamaya başlamış. Harun bir trafik kazasında hayatını kaybedinceMazhar ile evlenmiş. Mazhar ile birbirlerine ilk gün gibi aşıklar. Leyla, oğlunu ve eşini bir kazada kaybetmenin acısıyla başa çıkabilmek için geçmişi tamamen unutmayı seçmiş. Sanki ne Harun ne Efe hiç yoklarmış, hiç olmamışlar gibi davranıyor.
SEDA (BAŞAK PARLAK)
Mete'nin şirketinde moda tasarımcısı olarak çalışıyor ve Mete'nin eşi Nisan'ın da yakın arkadaşı. Hem kendisinin hem başkalarının dış görünüşüne önem veren, hırslı, bencil, çıkarcı bir karakteri var. Kendini de işini de pahalıya satmak ve olduğundan daha değerli göstermek konusunda oldukça yetenekli.Mete'ye gerçekten aşık bu yüzden onun evli olmasını kabulleniyor.
MAZHAR (MAHİR GÜNŞIRAY)
Leyla'nın ikinci kocası. 55-60 yaşlarında, Holdingin diğer büyük ortağı.
İlerleyen yaşlarına rağmen yakışıklı, dinç, dikkat çekici bir adam. Son derece kültürlü, iyi eğitimli, gelişmiş beğenileri ve pahalı zevkleri var.
Ortağı Harun'un eşi Leyla'ya aşık. Tanışır tanışmaz onunla gizli ilişki yaşıyor.Harun öldükten sonra Leyla ile evleniyor ve eşine hala aşık.
YAKUP (HAKAN GERÇEK)
Sumru'nun kocası, Nisan'ın babası. Holdingin büyük ortağı.
Bulunduğu noktaya gelmek için ağır bedeller ödemiş. Bu bedellere en yakın arkadaşı ve ortağı olan Harun'u soğukkanlılıkla öldürtmek de dahildir. Hırslı, acımasız ama kızına düşkün bir adam...
SUMRU (BERRAK KUŞ)
Yakup'un eşi, Nisan'ın annesi. Kızına düşkün, ailesine bağlı, huzursuz bir kadın. Yakup'un hızla zenginleşmesi, doymak bilmeyen yükselme hırsı, hep daha fazlasını istemesi Sumru'nun da kendisini giderek daha mutsuz ve yalnız hissetmesine sebep oluyor. Kocası Yakup'un yaptığı korkunç işlerden, sakladığı sırlardan haberdar değil.
KADİM (HAKAN BOYAV)
Yakup'un adamlarına Harun'u öldürmesi için tutturduğu İran asıllı kiralık katil. Güçlü, soğukkanlı ve kararlı bir yapıya sahip ama aynı zamanda vicdanlı bir adam. İstanbul'da tır şoförlüğü yapıyor. Kızı hasta ve ameliyat için paraya ihtiyacı var. Harun'u trafik kazası süsü vererek öldürüyor ama Efe'ye kıyamıyor. Efe'yi bir tanıdığı olan İsmail'e bırakıyor ve yirmi yıl sonra hem kendisine kurulan tuzağın hem de karısı ve kızının intikamını almak için İstanbul'a dönüyor.
FATMA (GAMZE SÜNER ATAY)
İsmail'in karısı, Efe'nin üvey annesi. Anaç, özverili, iyi kalpli, ahlaklı, tam bir vefalı Anadolu kadını. Küçük yaşından itibaren bakımını üstlendiği Efe'yi, öz kızı Nadide'den ayırmadan kendi evladı gibi yetiştirmiş.
İSMAİL (MEHMET ESEN)
Efe'nin üvey babası. Küçük bir balıkçı teknesi var. İçkiye ve kumara olan zaafından dolayı, gençlik yıllarından beri başı dertten kurtulmamış.
Kızıyla ilişkisi kopuk. Yıllar önce Kadim'in getirdiği çocuğa (Efe'ye) bakmayı kabul etmesinin tek sebebi para.
NADİDE (BUSE VAROL)
İsmail ve Fatma'nın öz kızı, Efe'nin üvey kardeşi. Efe dışında, kimseyi dinlemiyor. Etrafında olup bitenler, ailesinin yaşadığı iniş çıkışlar, sorunlar umurunda değil. Annesini sevip sayıyor ama çok eski kafalı buluyor. Çocukluğundan beri tek hayali ünlü bir manken olmak.
BURAK (EMRE BULUT)
25 yaşlarında yakışıklı, ahlaklı, çalışkan, vefalı bir genç adam. Efe'nin kaptanı olduğu balıkçı teknesinin 2. kaptanı, aynı zamanda Efe'nin en yakın arkadaşı. İçten içe, Efe'nin üvey kız kardeşi Nadide'ye aşık.
REŞAT (OKAN SELVİ)
Yakup'un karanlık işlerini yapan komiser. Harun'un öldürülmesi için kazayı o planlıyor. Kadim'in yıllar sonra İstanbul'a dönmesi ile Reşat'ın da hayatı değişiyor.
ARİF (BURAK ÇİMEN)
Dürüst ve çalışkan bir polis. Reşat ile aynı karakolda çalışıyor. Reşat'ın tüm engellemelerine rağmen gerçeğin peşini bırakmıyor.
MAHMUT (KUBİLAY ÇAMLIDAĞ)
Malikanenin şoförü ve en eski çalışanı. 40 yaşlarında becerikli, disiplinli, uyanık ve çevik bir adam.
DUYGU (MERVE HAN)
Malikanenin genç ve becerikli hizmetçisi. İşinde özenli ve dikkatli olan Duygunerede nasıl davranacağını iyi bilen ve sır saklayabilen bir kişiliğe sahip

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder