31 Aralık 2014 Çarşamba

Recep Dede’nin evi yenilendi

Kanal D’de yayınlanan dekorasyon programı “Evim Şahane”, yırtık ayakkabısıyla Ermenek’te yaşanan maden faciasının simgesi haline gelen Recep Dede’nin yaşadığı evi yeniledi.



KARAMAN’ın Ermenek İlçesi’nde, maden ocağını su basması sonucu yaşamını yitiren 18 maden işçisinden Tezcan Gökçe’nin cenaze namazı sırasında ayağındaki yırtık lastik ayakkabıyla gündeme gelen babası Recep Gökçe (75) ve “Benim oğlum yüzme bilmezdi, suyun içinde ne yaptı?” sözleriyle yürekleri dağlayan annesi Ayşe Gökçe (74) ile ölen madencinin eşi ve çocuklarının oturduğu birbirine bitişik iki ev, Kanal D’de yayınlanan “Evim Şahane” programı tarafından baştan aşağı yenilendi.



Alt katı kiler olarak kullanılan iki katlı evin dışı sıvanarak pencereleri değiştirildi. Recep Gökçe’ye ait olan evin ahşap merdivenleri yenilendi. Evin içerisi şark odası şeklinde döşendi ve içerisine banyo, tuvalet yapıldı. Hemen bitişiğinde bulunan ve Tezcan Gökçe’nin eşi Ayşe Gökçe’nin iki çocuğuyla birlikte oturduğu evin içerisi de tamamen değiştirildi. İç duvarları sıvanarak boyanan, kapıları da değiştirilen eve ankastre mutfak yapıldı. Tuvalet ve duşakabin yapılan evde kapılar da yenilendi.



KEŞKE ÖLMESEYDİ DE BERABER YAPTIRSAYDIK
Tezcan Gökçe’nin 34 yaşındaki eşi Ayşe Gökçe, duygularını şöyle dile getirdi: “Biz Tezcan’la 11 yıllık evliydik. O ocakta çalıştı, ben de evde hayvanlarımıza baktım, evimizi yavaş yavaş yaptırdık. Eksikliklerimizi de zamanla gideriyorduk. Ama bu facia yaşandı ve eşim hayatını kaybetti. Keşke bu facia yaşanmasaydı da evimiz yenilenmeseydi. Biz eşimle birlikte yavaş yavaş eksiklikleri beraber giderebilseydik.”



OTURMAK NASİP OLMADI
Tezcan Gökçe’nin akrabası Emine Gökçe ise “Tezcan, evini yaptırırken yaptığı borçları ödemek için madende çalışıyordu. Gitti ve bir daha gelmedi. Evinin pencerelerini de yenilemişti. Kazadan bir hafta önce değiştirmişti. Ama oturmak nasip olmadı” diye konuştu.



5 Ocak’ta ekranda
Mimar Selim Yuhay, 28 Ekim’de Ermenek’te meydana gelen maden faciasında oğullarını kaybeden Recep Dede ve Ayşe Ana’nın acısını bir az olsun azaltabilmek için seferber oldu. Yuhay ve ekibinin çalışmaları, 5 Ocak Pazartesi günü Kanal D’de yayınlanacak “Evim Şahane” programında ekrana gelecek.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder