29 Mart 2016 Salı

TRT’den ‘canlı bomba’ savunması

Bir belgeseldeki "canlı bomba olurum" ifadesine TRT'den savunma geldi.


TRT Belgesel kanalında ekrana gelen ‘Pusula Doğu’ isimli programda Suriyeli bir çocuğa sorulan “savaşmak zorunda kalsan ne yapardın?” sorusuna, küçük kız çocuğunun verdiği “kontrol noktasında kendimi patlatırdım” yanıtının tartışmaları sürüyor.  TRT’den söz konusu olaya ilişkin yapılan açıklamada belgeselin fragmanında küçük bir çocuğun gösterdiği tepkinin kurguymuş gibi algılanmasının sonuçsuz bir provokasyondan öteye gitmeyeceği savunularak, “TRT’nin milli ve manevi değerleri gözeten, ilkeli ve doğru yayıncılık anlayışından taviz vermeyeceği” vurgulandı.


TRT’DEN YAZILI SAVUNMA

Yazılı olarak yapılan açıklamada, TRT’nin kurumun kamu yayıncılığı bilinci ve sorumluluğu ile hareket ettiği  tüm yayınlarını geçmişte olduğu gibi bugün de büyük bir titizlik ve özveriyle gerçekleştirdiği ifade edildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Bilindiği üzere belgesellerde kurgu yapılmaz, gerçekler çarpıtılmaz, duygusal tepkiler yönlendirilemez. Bu nedenle belgesel fragmanında küçük bir çocuğun gösterdiği tepkiyi bir kurguymuş gibi algılayıp, algılatıp insanların aklını karıştırmak sonuçsuz bir provokasyondan öteye gitmez. TRT her zaman milli ve manevi değerlerimizi gözeten, ilkeli ve doğru yayıncılık anlayışından taviz vermeyerek insanımıza ve ülkemize hizmete devam edecektir.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder