8 Haziran 2016 Çarşamba

Engin Altan Düzyatan 'Diriliş Ertuğrul'dan ayrılıyor mu?

TRT1 ekranlarının dönem dizisi Diriliş Ertuğrul'la ilgili flaş bir iddia ortaya çıktı. Dizinin başrol oyuncusu Engin Altan Düzyatan'ın yeni sezonda ekranlarda olmayacağı konuşuluyor. Diriliş dizisi ise bugün yayınlanacak bölümle 2.sezona veda edecek. Peki neden bu karar alındı? İşte detaylar...


Engin Altan Düzyatan önceki gün yeni filmi 'Ve Panayır Köyden Gider'in tanıtımına katıldı. Ünlü oyuncunun TRT1'de ekrana gelen Diriliş Ertuğrul dizisindeki rolünün önümüzdeki sezon sona ereceği, rolünün sona ermesiyle birlikte dizi ekibiyle arasına mesafe koyduğu iddia ediliyor.
Düzyatan, yönetmenliğini Mete Sözer'in üstlendiği ve Cem Davran, İlyas Salman, Açelya Devrim Yılhan ve Meral Çetinkaya gibi oyuncuların dikkat çektiği yeni filminin basın gösteriminde Kanyon'da yerini aldı.

Diriliş Ertuğrul bugün akşam saat 20:00'de yayınlanacak bölümüyle 2.sezonuna veda edecek. 3.sezonda Engin Altan'ın yer alıp almayacağı ise merak konusu oldu.


DİRİLİŞ ERTUĞRUL'UN YAPIMCISINDAN MÜJDE

Diriliş Ertuğrul'un yapımcısı Mehmet Bozdağ ise verdiği röportajda "Diriliş bitiyor" iddialarına açıklık getirdi.

"Osmanlı Devleti'ni kuran kadro nasıl bir ruh dünyasına sahip, nasıl bir zihin dünyasına sahip, nasıl bir jeopolitik algısı var gibi temel sorulara verdiğim cevaplar var. Bunları anlatmak istiyorum" diyen Bozdağ, Diriliş Ertuğrul'un devamı olarak, "Diriliş Orhan" ve "Diriliş Osman" dizilerinin de müjdesini verdi.

İki yıldır Alparslan filmi üzerinde çalıştığını söyleyen Bozdağ, "Alparslan dizi değil film olacak. Hayallerimi bu film süslüyor" dedi.


Öte yandan Diriliş Ertuğrul'un film olacağının müjdesini veren yapımcı, "Dizilerde süreler maalesef 120 dakika olduğu için istediğimizi istediğimiz zaman diliminde, 1 haftada anlatamıyoruz. Çok büyük bir savaş sahnesi çekmek istiyoruz. Savaş sahnesinin bol olduğu büyük mücadelelerin olduğu bir film çekeceğiz." dedi. Malazgirt filminin vizyon tarihinin belli olmadığını, sadece senaryosunun hazır olduğunu söyleyen Bozdağ, "Peki aklınızda bir Alparslan var mı?" sorusu üzerine, "Var tabi ki ama sürpriz" cevabını verdi.

"Birçok tarihi proje zihnimi meşgul ediyor. İçimdeki deli taylar rahat durmuyor. Bakalım kısmetimiz de hangi projeyi yapmak var" diyen Bozdağ, Malazgirt, Oğuz Kağan Destanı, İmam Maturidî, İmam Hanefî hazretleri, Hazret-i Peygamber ve Sahabe dönemiyle ilgili filmi yapmak istediğini açıkladı.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder